تاریخ خبر: // کد خبر: 69056 // //

هدف ما , تحقق کیفیت و نوسازی است

اختصاصی/ مؤسس شرکت تولیدی آرد جوانه، مرحوم مهندس سیدمحمدعلی سنادی‌زاده در زمره اولین تحصیل‌کردگان آکادمیک صنعت آرد در ایران بود که در سال ١٣۵٣جهت تحصیلات خود به کشور آلمان رفته و پس از طی دوره تحصیل خود در زمینه آردسازی و طراحی کارخانه‌های آرد، به استان زادگاه خود خوزستان، مراجعت نموده و در کارخانه آرد خوزستان مشغول به کار شد.

هدف ما , تحقق کیفیت و نوسازی است

             وی در سال ۱۳۶۲ موافقت اصولی احداث کارخانه آرد جوانه را اخذ و این کارخانه خانوادگی را احداث نمود.
کارخانه آرد جوانه ابتدا جهت احداث در شهرستان بهبهان و سپس با توجه به شرایط جنگ و پتانسیل‌ منطقه شوشتر در حوزه گندم و علاوه بر آن فقدان کارخانه آردسازی، به شهرستان شوشتر منتقل شد که نهایتا آرد جوانه شوشتر در سال ۱۳۷۲ به بهره‌برداری رسید.
فرزند ارشد آن مرحوم، مهندس سیدمرتضی سنادی‌زاده، مدیر کنونی کارخانه جوانه شوشتر در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: باتوجه به بحران‌هایی که استان خوزستان در دوران جنگ با آن روبه‌رو بود، خط تولید سریعا احداث و راه‌ا‌ندازی شد. در آن زمان، این کارخانه، آرد شهرستان‌های شوش، اندیمشک و مسجد سلیمان را تامین می‌کرد اما بعدها راه‌اندازی کارخانه آردسازی در این شهرستان‌ها، منجر به کاهش تولید و نقدینگی ما شد و بهسازی و نوسازی خط تولید به تعویق افتاد.
اما از زمانی که سیدمرتضی سنادی‌زاده، مدیریت کارخانه را بر عهده گرفت، تمام هم و غم خود را برای بازسازی و نوسازی کارخانه و به‌روزرسانی فنی به کار گرفت و از تمام تجربیات چندساله کار و تدریس در صنعت آرد در این امر استفاده نمود.
وی در این‌باره گفت: تعدادی از دستگاه‌ها و تجهیزات کارخانه، تعویض و همچنین بخش‌های حساس رطوبت‌دهی و سبوس‌گیری کارخانه کاملا نوسازی شده است و در حال حاضر نوسازی آسیاب کارخانه با جدیدترین تکنولوژی بولر سوئیس در حال اجراست.
کارخانه آرد جوانه با برخورداری از ظرفیت ذخیره‌سازی ۲۸ الی ۳۰ هزار تن، یکی از مراکز اصلی ذخیره‌سازی و جذب گندم در شهرستان شوشتر به شمار می‌آید و هم اکنون توزیع آرد در سطح شهرستان را نیز در اختیار دارد.
این فعال صنعت آرد گفت: خوشبختانه در راستای کنترل قاچاق آرد، همکاری بسیار نزدیکی با فرمانداری شوشتر داریم که این مساله منجر به عدم ورود آرد به سیستم دلالی می‌شود.
یکی از فاکتورهایی که به عنوان خدمات پس از فروش برای کارخانه آردسازی محسوب شده و به جلب اعتماد و رضایتمندی مشتری منجر می‌شود، تحویل آرد به نانوا در سریع‌ترین زمان ممکن است. کارخانه آرد جوانه شوشتر با بهره‌گیری از امکانات بارگیری و ترابری خود، محموله‌های آرد را در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد که این مساله رضایت نانوایان این شهرستان را بسیار جلب نموده است.
از دیگر ویژگی‌هایی که کارخانه آرد جوانه را نسبت به سایر واحدهای آردسازی متمایز می‌سازد، برخورداری از پتانسیل‌های پدافند غیرعامل است. گفتنی است این کارخانه در دوران جنگ تحمیلی، مورد حمله موشک قرار گرفته و هم‌اکنون به عنوان پدافند غیرعامل در منطقه شوشتر و گتوند در استان خوزستان به شمار می‌آید.
همچنین کارخانه آرد جوانه شوشتر در مسیر جاده ترانزیتی شوشتر و مسجد سلیمان و در یک منطقه صنعتی منتهی به شهرستا‌ن‌های شوش و دزفول قرار گرفته است. هم اکنون ۴۵ درصد از فضای این کارخانه، آمادگی کامل برای اجرای پروژه‌های سیلوسازی و سایر پروژه‌های پایین دستی صنعت آرد در آینده را دارد.
این مدرس فرایند آردسازی با تاکید بر اینکه هدف ما تحقق کیفیت و نوسازی است و به طور همزمان در راستای افزایش ظرفیت کارخانه اقدام می‌کنیم، تصریح کرد: کارخانه آرد جوانه شوشتر در گذشته از ظرفیت محدودی در حوزه تولید آرد صنف و صنعت و قنادی و همچنین آردهای خبازی برخوردار بود که ما ظرفیت تولید را در این بخش‌ها افزایش دادیم و همکاری‌ نزدیک در جهت تامین مواد اولیه شرکت‌های معتبر نان و ماکارونی از جمله این ظرفیت‌هاست.
اما یکی از مسائلی که کارایی کارخانه را افزایش می‌دهد، تقویت بخش نیروی انسانی است. سنادی‌زاده در این خصوص بیان کرد: از نظر اداری و پرسنلی، نظم‌دهی به کارخانه را در اولویت امر خود قرار دادیم و در این راستا آموزش‌های بسیاری به پرسنل کارخانه داده شده است. همچنین اینکه به منظور تقویت انگیزه و کارایی بالا در نیروی انسانی، پرسنل هر بخش به صورت مستمر مورد سنجش و ارزیابی عملکرد قرار گرفته و روش‌های تشویقی برای پرسنل نمونه اعمال می‌شود. 
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بخش کنترل کیفیت کارخانه آردسازی گفت: بخش کنترل کیفیت کارخانه از زمان ورود گندم تا پروسه ذخیره‌سازی و همچنین محل نگهداری گندم‌ها تا فرایند تولید آرد را به شدت تحت کنترل دارد. به صورت ساعتی، کیفیت آرد کارخانه از خط تولید مورد ارزیابی و آزمایش بخش کنترل کیفیت قرار می‌گیرد مضاف بر اینکه هر محموله آرد قبل از خروج، از سوی کنترل کیفیت تأیید خواهد شد.
کارخانه آرد جوانه شوشتر از ظرفیت تولید ۳۰۰ تن آرد به صورت روزانه برخوردار است اما در حال حاضر صرفاً از نیمی از ظرفیت تولید خود استفاده کرده و به تولید ۱۵۰ تن آرد در روز می‌پردازد.
مدیرعامل این واحد در ادامه با اشاره به چالش‌های صادرات در صنعت آسیابانی بیان کرد: از زمانی که به بحث صادرات ورود کردیم، بحث تامین نقدینگی به عنوان یک دغدغه بوده است، ما در زمانی کوتاه توانستیم گندم صادراتی را از بورس تامین کنیم و به بازار صادراتی وارد شویم اما متاسفانه به یکباره قانون ممنوعیت صادرات آرد از محل گندم‌های داخلی روی کار آمد و فعالیت صادراتی صرفا از محل گندم‌های عبور موقت امکان‌پذیر شد. متاسفانه در حال حاضر کارخانه از لحاظ مالی در شرایطی نیست که بتواند حجم وسیعی از گندم‌ها را به روش عبور موقت وارد نماید.

خبر جدید   بیشترین صادرات آرد به کشور عراق از آن ماست

قطعاً در صورتی که این فرایند تسهیل گردد، وارد امر صادراتی خواهیم شد. کارخانه آرد جوانه شوشتر یکی از واحدهای تولیدی آرد است که نزدیک‌ترین فاصله را به مرز عراق دارد و مهم‌تر اینکه در منطقه‌ای از استان قرار گرفته که در جوار یکی از بهترین مناطق کشت گندم است. ضمن اینکه کارخانه به لحاظ کیفیت تولید، تضمین شده و نیز از ظرفیت خالی برخوردار است و اگر شرایط تسهیل شود، قطعا وارد پروسه صادرات خواهیم شد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش چالش بزرگ صنعت آسیابانی کشور را تصمیمات آنی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه این گونه روش‌های تصمیم‌گیری، به سیاست‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های قبلی و تصمیمات بعدی و درآمد و نقدینگی و در مجموع به اقتصاد کل کشور از جمله صنعت مهم آرد، بزرگ‌ترین آسیب را وارد می‌کند. انتظار می‌رود مدیرانی که با صنعت آسیابانی ناآشنا هستند و متاسفانه با تصمیمات آنی و اشتباه خود، صنعت را دچار سردرگمی می‌کنند، جای خود را به مدیران آشنا و مسلط دهند.
کارخانه‌های آردی که توانسته‌اند پس از تلاش‌های فراوان، بازارهای صادراتی را از آن خود کنند، متاسفانه با تصمیمات اشتباه برخی مدیران، این بازار را از دست داده‌اند و این مسأله با شعاری که با عنوان «رونق تولید» برای امسال نام‌گذاری شده، هماهنگی ندارد.
متاسفانه ۹۰ درصد تصمیم‌گیری‌ها بدون کارشناسی صورت می‌گیرد و کارشناسان تصمیم‌گیرنده، مسلط به صنعت استراتژیک گندم، آرد و نان نیستند در حالی که باید از پیشکسوتان این صنایع در تصمیم‌گیری‌ها کمک گرفته شود. 

سنادی‌زاده در ادامه ابراز کرد: دغدغه دیگر کارخانه جوانه شوشتر، تامین نقدینگی است و به واسطه اینکه گندم در اختیار و مالکیت دولت قرار دارد، حساسیت این مساله، اهمیت نظارت دولت بر این حوزه را می‌رساند اما این حساسیت که همه مالکیت صنعت گندم، آرد و نان در اختیار دولت باشد، همواره موجب ایجاد مشکل در تامین نقدینگی کارخانه‌ها شده و متاسفانه کارخانه‌ها بدون برخورداری از منابع نقدینگی، آمادگی اجرای طرح آزادسازی را ندارند. 
وی با اشاره به عدم همخوانی میان هزینه‌های تولید و قیمت آرد و نرخ دستمزد آسیابانی به عنوان دغدغه اصلی آسیابانان کشور بیان کرد: متاسفانه به صنعت گندم، آرد و نان به صورت جزیره‌ای نگاه می‌شود. در این صنعت علمی‌ترین بخش زنجیره تامین آرد، کارخانه‌ها هستند چراکه از نظر قانون مجبور به برخورداری از مسئولین فنی بوده و تحت نظارت ارگان‌های بهداشت و استاندارد قرار دارند، تجهیزات تولیدشان علمی است اما در عین حال مظلوم‌ترین به شمار می‌آیند، در شرایطی که گندم نامرغوب باشد کارخانه مجاز به نپذیرفتن گندم نیست، در مواقعی که نانوا توان پخت نداشته باشد کارخانه‌ها متهم به بی‌کیفیتی آرد می‌شوند و از همه مهم‌تر اینکه در خرید گندم حق انتخاب ندارند.
مدیرعامل کارخانه آرد جوانه شوشتر با تاکید بر اینکه هماهنگی و تعامل میان کل بخش‌های این زنجیره به پیشرفت و توسعه کمک شایانی می‌کند، ابراز کرد: متاسفانه در پروسه مهم خرید تضمینی گندم، فاکتور کیفیت نادیده گرفته می‌شود در صورتی که کارخانه‌های آرد اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان گندم هستند و با کیفیت گندم سر و کار دارند. متاسفانه این مسائل علاوه بر اینکه آسیابانان را به لحاظ مالی متضرر می‌کند، بار مالی دولت را هم افزایش می‌دهد.
سنادی‌زاده در خاتمه بر اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه نان تاکید نمود و خاطرنشان کرد: متاسفانه فرهنگ‌سازی در عرصه نان بسیار ضعیف است و هیچ‌کس برای جا انداختن این موضوع در جامعه که نان سفید فاقد ارزش غذایی بوده و از لحاظ تغذیه‌ای بسیار مضر است، وارد عمل نمی‌شود.
تزریق فرهنگ اصلاح الگوی تولید و مصرف نان به یک جامعه، امری زمان‌بر و البته بسیار پرهزینه است و بخش خصوصی به تنهایی قدرت این اقدام را نداشته و فقط می‌تواند در حد تبلیغات وارد عمل شود لذا تحقق این امر، همت دولت را می‌طلبد.
در مجموع متاسفانه در شرایط فعلی، فرهنگ معکوس ارجحیت دادن نان سفید بر نان تیره در نان‌های سنتی کشورمان ایجاد شده که اصلاح آن هزینه زیادی برای دولت دارد اما مصرف نان‌های سفید و آردهای روشن، هزینه بیشتری را در بر خواهد داشت و آنچه در شرایط کنونی شاهد آن هستیم، این است که فرهنگ نان در جامعه ما هنوز به درستی جا نیفتاده و به همین دلیل ضایعات ۳۰ درصدی نان از یک دهه گذشته در سطح کشور ایجاد شده و هنوز درصدی از آن کاهش نیافته است.

لینک منبع خبر: اینجا کلیک کنید
منبع :: هدف ما , تحقق کیفیت و نوسازی است

خبر جدید   نارضایتی از قیمت خرید تضمینی گندم/پیشنهاد اصلاح قیمت ارائه شد


آخرین اخبار

پربازدید