تاریخ خبر: // کد خبر: 72898 // //

سطح کیفیت آرد و نان تولیدی بالاتر از میانگین کشوری است

اختصاصی/ سمانه رجب‌زاده با بیان اینکه پروسه استحصال آرد در استان به صورت استاندارد رعایت می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اعمال کنترل‌های سختگیرانه در سطح استان، بررسی‌ها حاکی از آن است که سطح کیفیت آرد و نان تولیدی بالاتر از میانگین کشوری است.

سطح کیفیت آرد و نان تولیدی بالاتر از میانگین کشوری است

             کارشناس کنترل کیفی غله و خدمات بازرگانی استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: کیفیت گندم‌های استان خراسان شمالی از میانگین کشوری بالاتر است اما گندم‌هایی که از سایر نقاط کشور وارد استان می‌شود، غالباً کیفیت پایینی دارند به ویژه امسال که سطح گلوتن و پروتئین گندم‌های ارسالی ضعیف بود.
وی در ادامه با اشاره به رتبه‌بندی کارخانه‌های آرد استان گفت: بر اساس قانون، رتبه‌بندی واحدهای آردسازی باید هر سه ماه یک بار انجام شود منتها آخرین درجه‌بندی استان ۶ ماه پیش انجام شده و قرار است پس از تصمیم کارگروه در راستای تعیین معیارهای رتبه‌بندی،کارخانه‌های استان بر اساس فاکتورهای جدید درجه‌بندی شوند.در حال حاضر ۵۰ درصد امتیاز درجه‌بندی مربوط به کیفیت آرد است که برحسب آزمایش‌های سازمان غذا و دارو و اداره استاندارد، رتبه‌ها تعیین می‌گردند.
رجب‌زاده در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص وضعیت تولید آرد و نان سبوس‌دار در استان خراسان شمالی بیان کرد: در حال حاضر استفاده از آرد منطبق در واحدهای نان تافتون، لواش و بربری استان رعایت می‌گردد اما متأسفانه در واحدهای نان سنگک کمتر رعایت می‌شود که البته در حال کنترل آن هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه مطابق با استاندارد آرد ویژه نان سنگک باید ۷ درصد سبوس‌گیری شده باشد، ما کارخانه‌های استان را موظف به تولید و توزیع این نوع آرد کرده‌ایم، منتها برخی نانوایان متأسفانه با پرداخت مابه‌التفاوت هزینه آرد به کارخانه‌ها، آرد تافتون و لواش را برای پخت سنگک خریداری می‌کنند.
رجب‌زاده گفت: البته جلسات متعددی را با دستگاه‌های مربوطه برگزار نموده‌ایم تا راهکارهایی در راستای اصلاح الگوی مصرف نان اندیشیده شود و در کنار آن روش‌های حاکمیتی به منظور الزام پخت نان سنگک با آرد ۷ درصد سبوس‌گیری شده در سطح استان اجرایی گردد.
کارشناس کنترل کیفی اداره کل غله خراسان شمالی در ادامه خاطرنشان کرد: ما مجبور به تحویل گندم کشاورزان برحسب جدول پاکی تعیین شده از سوی دولت هستیم و گندم‌ها را بر اساس سطح گلوتن یا پروتئین آن‌ها خریداری نمی‌کنیم.
رجب‌زاده با تأکید بر اینکه نرخ خرید تضمینی گندم محرکه‌ای برای افزایش یا کاهش تولید و خرید گندم است، گفت: امسال با توجه به اینکه نرخ گندم پایین‌تر از جو بود، کشاورزان از تحویل گندم‌هایشان به دولت امتناع کرده و اغلب گندم‌ها وارد پروسه دامی شدند. لذا ضروری است قیمت گندم اصلاح شود تا کشاورزان انگیزه تولید داشته باشند.

لینک منبع خبر: اینجا کلیک کنید
منبع :: سطح کیفیت آرد و نان تولیدی بالاتر از میانگین کشوری است

خبر جدید   شاطران درجه یک به بهانه دستمزد بیشتر به شهرهای دیگر مهاجرت می کنند


آخرین اخبار

پربازدید